Choď na obsah Choď na menu
 


 

 

Radobica kamenec 2018

 

 

30. 12. 2018

 

Už po 32 raz sa konal prechod turistov z Radobice cez vtáčnik do Kamenca pod Vtáčnikom v predposledný deň v roku. Tento rok bol pekný, na hrebeni bolo tridsať centi snehu, hoci dole nám jemne pršalo.

 

Úvod už tradične bol zahájený u Milana v pivnici, pripili sme si na zdar dnešného podujatia i pišinger sa nám ušiel. Vyprevádzal nás najmladší nádejný turista, Milanov vnuk.

 

V lese za Radobicou bolo po ťažbe blatovo, ale zvládli sme to. Asfalt po Mediku nekonečný, ale aspoň sa nešmýkalo. Hore Tatričkami sa zistilo kto ako na tom je, kto sa flákal a kto makal.

 

Hore sa pauzovalo, niečo zapilo i diškurovalo. Stromy boli krásne vymrznuté, obalené snehom pózovali okolo chodníka. Bolo to prejdené, šlo sa dobre, neprebáralo sa to.

 

Ďalšia pauza bola na Rúbanom vrchu, tam sa už voľačo aj pojedlo i pofotilo. Hore na rampe nad Kamenné vráta bolo všetko okolo skoro ako nastriekané šľahačkou, celkom sme sa vytešovali a obdivovali tú krásu.

 

Poniektorí pauzovali aj na Kláštorkách, ale fučalo tam a tak niektorí ťahali ďalej. Ako obyčajne bolo pod skalami najviac snehu.

Na Vtáčniku fučalo, bola tam kosa ako v ruskom filme, spravili sme spoločné foto, ponalievalo sa a padalo sa dole. Miestami bol chodník namrznutý a pod siahami čistý ľad.

 

Dole zase pršalo, záver bol v kulturáku v Kamenci, guláš sa nám už neušol, ale i placky s pivom boli dobré. Aj sa trochu potancovalo a po deviatej sme sa rozišli.

 

Bol to slušný ročník, prešlo nás to tridsať dva bojovníkov a stretneme sa zase o rok u Milana v pivnici, teda ak zdravie dovolí.

 

 

 

pd.jpg