Choď na obsah Choď na menu
 


 

Vodice 2017

 

2. - 11. 6. 2017

V piatok 2. 6. 2017 o 19°° hod nakladáme biky v krabiciach do prívesu na malom parkovisku za depom v Prievidzi. Ešte posledné doplnenie tekutín Pod Orechom a vyrážame na deväťsto kilometrovú trasu do Vodíc.

Zase sme dostali ten blbý autobus, nejaký inteligent napratal doň o dva pári sedadiel viac, čím zvýšil kapacitu, ale cestovať tým na dlhšie trasy je trápenie.

Do Vodíc dorážame okolo desiatej, zaparkovali sme príves, ulomili sme mu vodiace koliesko, ustrihlo mu šróby. Okrem nás busových dorazili ešte tri osobné autá, dve tam už boli.

Ubytovali sme sa na penzióne, niektorí vyfasovali prístelky, ktoré boli vlastne gauče, hoci to bolo v plnej cene, ale po reklamáciach sa to nejako vyriešilo.

Izby boli pôvodne dvojky, ale s tou treťou posteľou to bolo hodne natesno, chladnička bola v skrinke a dosť sa prehrievala.

Vybalili sme biky z krabíc a zmontovali odmontované. Väčšina bola kuknúť more a mesto, pár nás vyrazilo sa previezť do Šibeniku.

 

Deň prvý Šibenik cca 30km

Deň druhý Biograd na móru 92 km

Deň tretí Skradin 75 km

Deň štvrtý výlet na Murter cca 60 km

Deň piaty Trogir cca 130 km

Deň šiesty Murter II. cca 45 km

Deň siedmy Rošky Slap cca 95 km

Deň ôsmy Šibenik II. 25 km

Keď to všetko zhrniem, tak ubytovanie bolo po vyriešení tých gaučových prísteľkov bolo celkom fajn, hoci izby boli malé pre tri postele, ale však sme tam iba spali.

Trochu štípali komáre, ale kúpil som nejaký elektrický odpudzovač do zásuvky a ja som mal pokoj, Péťu štípali aj potom.

Strava bola celkom dobrá, niekomu vadili sáčkové polievky, mne ani moc nie, raňajky formou švédskych stolov zaskočili hlavne šéfku penziónu, evidentne nerátala s tým, že aktívni cyklisti zjedia dvakrát toľko  ako normálni plážový povaľači, keď musela pridávať na pulty až srdco jej trhalo.

Večere boli celkom dobré, len salatá bolo pomenej.


Trocha bol problém s nočným kludom, nevedela pochopiť, že večer sa chceme baviť, ale musím uznať, že tá terasa rezonovala do diaľky a asi sa sťažovali aj ľudia bývajúci okolo. 

Jazdenie bolo výborné, majú tam všetko super asfalt, premávka primeraná, u nás je horšia, cesty sú u nás štyrikrát horšie. Najazdil som dokopy okolo 550 km.

Počasie nám vyšlo, ani nám hádam nepršalo, len raz tak mrholilo.

Kúpať sa už dalo a voda bola chladná ale skutočne čistá, na plážach ježovky neboli.

Peťo si dal po šoféroch poslať pas, aby si nemusel vybavovať doklady na cestu domou a peňaženku našiel po dvoch dňoch doma, bola zastrčená v medzipriestore batôžka pod nosnou konštrukciou.

Na budúci rok je v pláne Baška Polie, bolo nám slúbené, že izby budú maximálne po dve postele. 

Ľudia boli upozornení aby si  zvykli aj na storno poplatok a poplatok za výmenu osoby, je to štandartný postup zahrnutý v cenníku cestovky FIFO a že to doteraz nevyžadovala tak len preto, že sme boli v stanoch a zoznamy sa moc vážne nebrali.