Choď na obsah Choď na menu
 


 

 

   Kriváň.


V piatok 23. 6. 2017 sa pár nadšencov folklóru stretlo v Lesoparku v Prievidzi. Tam sme s Ľ. Slobodom navrhovali rôzne varianty na nedeľu 25. 6. 2017.

Na poslednú chvíľu hlásil Aladin že, búrky budú len po Nitru tak rozhodol Kriváň.

Aj keď mal byť o týždeň zraz VHT vo V. Tatrách na ktorý tiež nehlásili počasie bez dažďa.

Objavilo sa to na FB a nakoniec sme boli trinásti na vrchole. Vychádzali sme z Troch Studničiek. Dobrá rozdýchavačka, však to poznáte. Rôzne vekové kategórie rôzna výkonnosť aj tabaková závislosť urobilo, že sme sa cestou trochu roztiahli. Občas sme sa počkali a pol hodinu pred dvanástou sme už všetci boli na vrchole.

Výhľady pekné aj keď sa oblaky občas chceli tiež ukázať. Po nasýtení okolitými vrcholmi sme zostupovali cez Jamnícke pleso a červenou značkou až na Tri Studničky.

Tam sme sa stretli s kamarátom Ľubom Rybanským. Trochu nám čistil žalúdky, že sme mu mali povedať, že tam budeme parkovať. Obsadili sme totižto miesto jeho vedúceho.

No nakoniec pri pivku ktoré nám ponúkol sme všetko urovnali. Po vyrovnaní dlhu sme sa rozlúčili a pokračovali domov. Jedno auto sa zastavilo v Rojkove kde sme sa v prírodnom travertínovom jazierku okúpali.

Dve autá pokračovali ďalej do motorestu Rieka, lebo vidina plného taniera bola silnejšia ako jazierko. Nakoniec pri ich odchode sme sa ešte stretli. Aj keď bolo dosť teplo akcia to bola vydarená.

                                                            S pozdravom Hore zdar a turistike zvlášť.

 

 

Náhľad fotografií zo zložky Kriváň